دسته بندی اخبار
  • صفحه نخست
    • عمومی
  • چند رسانه ای
    • فیلم
    • عکس
    • اینفوگرافیک
    • صوت
    • متن سخنرانی
    • مستندات
  • مردم
  • استان ها
    • سیستان و بلوچستان
    • یزد
    • همدان
    • هرمزگان
    • مرکزی
    • مازندران
    • لرستان
    • گیلان
    • گلستان
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • کرمانشاه
    • کرمان
    • کردستان
    • قم
    • قزوین
    • فارس
    • آذربایجان شرقی
    • سمنان
    • زنجان
    • خوزستان
    • خراسان شمالی
    • خراسان رضوی
    • خراسان جنوبی
    • چهارمحال و بختیاری
    • تهران
    • بوشهر
    • ایلام
    • البرز
    • اصفهان
    • اردبیل
    • آذربایجان غربی
0 دسته بندی اخبار
  • صفحه نخست
  • چند رسانه ای
    • عکس
    • اینفوگرافیک
    • صوت
    • متن سخنرانی
    • مستندات
  • مردم
  • استان ها
    • یزد
    • همدان
    • هرمزگان
    • مرکزی
    • مازندران
    • لرستان
    • گیلان
    • گلستان
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • کرمانشاه
    • کرمان
    • کردستان
    • قم
    • قزوین
    • فارس
    • آذربایجان شرقی
    • سمنان
    • زنجان
    • خوزستان
    • خراسان شمالی
    • خراسان رضوی
    • خراسان جنوبی
    • چهارمحال و بختیاری
    • تهران
    • بوشهر
    • ایلام
    • البرز
    • اصفهان
    • اردبیل
    • آذربایجان غربی
  • درباره ما
  • تماس باما
  • آرشیو
  • خبرنامه
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • RSS
کد خبر: ۵۰۵۷
۱۶:۲۲
۱۴۰۱/۰۵/۱۳

آیت‌الله رئیسی در جلسه شورای‌ عالی علوم، تحقیقات و فناوری:

رهنمودهای رهبری در دیدارهای مختلف با دانشگاهیان گنجینه‌ای ارزشمند در پیشبرد اهداف نظام در حوزه علم و فناوری است

رهنمودهای رهبری در دیدارهای مختلف با دانشگاهیان گنجینه‌ای ارزشمند در پیشبرد اهداف نظام در حوزه علم و فناوری است

رئیس جمهور با تاکید بر مسئله‌محوری در نظام آموزش عالی کشور، گفت: پژوهش‌های ما باید هدفمند و بر مبنای مسائل کشور و معطوف به یافتن راه حل‌های آن باشد.

آیت‌الله دکتر سیدابراهیم رئیسی ظهر امروز چهارشنبه در جلسه شورای‌ عالی علوم، تحقیقات و فناوری، رهنمودهای رهبری در دیدارهای مختلف با دانشگاهیان را گنجینه‌ای ارزشمند در پیشبرد اهداف نظام در حوزه علم و فناوری توصیف کرد و افزود: بیانات ایشان نقشه راه مدونی برای ارتقای نقش‌آفرینی نظام آموزش عالی در کشور است و می‌تواند بسیاری از مشکلات امروز کشور را حل کند.
رئیس جمهور همچنین بر ضرورت انجام پژوهش‌های متناسب با اقتضائات روز کشور تاکید کرد و گفت: گاهی مشاهده می‌شود دانشگاه‌های ما گرفتار رشته‌ها یا پژوهش‌هایی هستند که بی‌ربط با فرهنگ، شرایط و نیازهای کشور ماست که این وضعیت نیازمند اصلاح است.
آیت‌الله رئیسی در ادامه ضمن تاکید بر پرهیز از انحصار پژوهش در هیئت‌های علمی تصریح کرد: پژوهشگران مستقل که غالبا دارای نظراتی ارزشمند در حوزه‌های مختلف هستند نیز باید مورد حمایت باشند تا در این تکثر و تضارب آراء علمی، شاهد شکوفایی واقعی علم و فناوری در کشور باشیم.
دکتر رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت توجه بیشتر به حوزه علوم انسانی را مورد تاکید قرار داد. وی در این باره گفت: در طول تاریخ، دانشمندان ایرانی در بسیاری از عرصه‌های علوم انسانی سرآمد و پیشرو بوده‌اند اما با وجود این مزیت‌های تاریخی، در دوره معاصر پیشرفت‌ لازم را در عرصه علوم انسانی نداشته‌ایم که رفع این عقب‌ماندگی‌ها نیازمند توجه ویژه در سیاستگذاری و اجراست.
رئیس جمهور با تاکید به جایگاه خطیر این شورا در ارتقای نهاد علم در کشور، به حقوق و تکالیف آن در قانون اشاره کرد و گفت: قانون برنامه سوم توسعه، اهداف مهمی برای این شورای‌ عالی تعیین کرده، اما در کنار آن تکالیف مهمی را نیز متوجه آن کرده که نیازمند توجه ویژه و فعال کردن ظرفیت این شورای عالی است.  
افزایش بهره‌وری و نقش‌آفرینی نهاد علم در این فرایند، موضوع بعدی سخنان رئیس جمهور در این جلسه بود. آقای رئیسی در این باره گفت: مراکز علمی و دانشگاهی باید به افزایش بهره‌وری در کشور کمک کنند. اساسا این وظایف نهاد علم است که با شاخصه‌های معین میزان بهره‌وری و پیشرفت کشور را به صورت مستمر پایش کند.
آیت‌الله رئیسی در ادامه این جلسه، موضوع مهاجرت نخبگان را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: نهادها و دستگاه‌های مسئول موظفند زمینه را برای اشتغال نخبگان و رفع نیازهای آنها فراهم کنند تا زمینه استفاده از دانش و ظرفیت آنان در ارتقای علم و فناوری در کشور، فراهم شود.  
پیش از سخنان رئیس جمهور در این جلسه مسائل مختلفی از جمله طرح تاسیس شبکه ملی آزمایشگاهی و طرح ملی جذب نخبگان و محققان در دوره پسادکترا به عنوان پژوهشگران مستقل و همچنین طرح ملی مقابله با مهاجرت نخبگان مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت و رئیس جمهور دستورات لازم برای پیگیری آنها را صادر کرد.

گزارش خطا
پسندها:
اشتراک گذاری
فیسبوک سروش واتس‌اپ لینکدین توییتر تلگرام
برچسب‌ها:
رئیسی دولت مردمی ایران قوی
ارسال پیام
captcha
  • درباره ما
  • |
  • تماس با ما
  • |
  • آرشیو
  • |
  • خبرنامه
  • |
  • پیوند ها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • RSS
| شماره پیامک: 90003053
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به بنیاد بین المللی شهید رئیسی می‌باشد واستفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است. طراحی و تولید: ایران سامانه